Procés d'elaboració

Procés d'elaboració propi

25/05/2021

Olives Blai Peris

01. Collita

Els olivers i els seus cuidadors són la part inicial i essencial d’aquest procés. Amb només sol, aigua i una especial cura i dedicació en sorgeix un producte excel·lent. Nosaltres esperem pacients el moment òptim de maduració de cada oliva per recol·lectar-les.

Les olives verdes, tot just abans que canviïn de color (per les nostres latituds entre setembre i novembre), i les madures quan ja han fet el procés de maduració (entre novembre i gener).

02. Maceració

Si mai tastes una oliva directament de l'arbre, aprendràs que són molt amargues... Per tal de alleugerir aquesta amargor, s’han inventat multitud de processos de maceració de les olives crues. Nosaltres les posem en dipòsits amb salmorra (aigua i sal) i ho deixem treballar el temps necessari, controlant periòdicament que tot vagi bé. D’aquesta manera en diluïm l’amargor i coem les olives lentament. Les olives tenen un gust propi característic, i aquest procés gradual és el millor per conservar-lo.

Productes Blai Peris
Productes Blai Peris

03. Elaboració

Un cop les olives ja es deixen menjar és el moment de conservar-les. Nosaltres a part de la sal i l’oli, no usem cap altre conservant ni additiu. 

El nostre procés de conservació consisteix en aplicar la temperatura correcta durant el temps just, és així com aconseguim conservar les olives sense colorants ni conservants amb el mínim de sal. I el més important, sense que les olives perdin el seu gust original.

04. Envasat

Envasem tots els nostres productes amb especial cura. Gràcies a un acurat procés d’elaboració podem assegurar una caducitat de llarga durada, de 3 a 4 anys, de tots els nostres productes. 

Productes Blai Peris
Productes Blai Peris

05. Comercialització

Sí, venem olives de taula i olivades! I no unes olives i olivades qualsevols, venem olives i olivades blai PERIS! Productes naturals amb nom propi. Vetllem tot el procés d’elaboració però també posem especial èmfasi a la comercialització de tots els nostres productes. Som olivaires de ment i de cor. El tracte familiar i flexible forma part del nostre tarannà empresarial.